Azijski prvaci izbačeni iz Lige Prvaka!

Azijski prvaci izbačeni iz Lige Prvaka!

Trenutni osvajači naslova Azijske Lige prvaka izbačeni su iz natjecanja za iduću godinu

18.01.2017.
Martin K

Prvaci AFC Lige Prvaka Joenbuk Motors izbačeni su iz najjačeg Azijskog klupskog natjecanja zbog afere o namještanju utakmica, izjavila je u srijedu čelna Azijska nogometna federacija. 

Prošle su godine Južnokoreanci kažnjeni sa 85 tisuća dolara od strane Korejske nogometne federacije nakon što je utvrđeno da je njihov skaut uplaćivao novac na račune sudaca u 2013. godini. Dodatna kazna stigla je u vidu oduzimanja bodova nakon čega je FC Seoul osvojio naslov K-Lige.

Jeonbuk je porazio Al-Ain s ukupnim rezultatom 3:2 u finalu Lige Prvaka, ali neće dobiti priliku braniti naslov. Klub je dao izjavu prema kojoj će se žaliti sportskoj sudskoj arbitraži.

"Nezavisno tijelo, Entry Control Body, u srijedu je odlučilo kako Jeonbuk Motors neće moći sudjelovati u AFC natjecanjima u sezoni 2017 zbog indirektne upetljanosti u djelatnosti s ciljem namještanja ili utjecanja na rezultate u K-Ligi u sezonama 2013 i 2014."

"Takva indirektna upletenost krši članak 11.8 priručnika za AFC klupska natjecanja 2017-2020. Iz tog razloga, zaključujemo da Jeonbuk Motors nije poštovao sportski aspekt prema kojem bi mogao nastupati u AFC Ligi Prvaka 2017. godine. "

Jeje United je završio na trećem mjestu iza drugoplasiranog Jeonbuka u K-Ligi prošle sezone, dok su nakon ove kazne promovirani u grupu Lige prvaka. Četvrtoplasirani Ulsan Hyundai automatski je završi na mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.


Želite komentirati članak? Registrirajte se ili se prijavite postojećim korisničkim računom!