Kalinić još uvijek na meti Kineza, Monaco odbio 50 milijuna eura za Falcaa

Kalinić još uvijek na meti Kineza, Monaco odbio 50 milijuna eura za Falcaa

Uvođenje novih pravila o ograničenom broju stranaca u Kineskoj ligi dovelo je do pomutnje u redovima prvoligaša

17.01.2017.
Martin K

Shu Yuhui, vlasnik novog kineskog prvoligaša Tianjin Quanjian F. C. tvrdi da je njegov klub imao namjeru potpisati Diega Costu, Karima Benzemu, Edinsona Cavanija i Radamela Falcaa dok nisu na snagu stupila nova pravila. Podsjećamo, prije nekoliko dana čelnici Kineske superlige uveli su pravilo o maksimalno tri prekooceanska igrača po timuNedavno je u Tianjin stigao Axel Witsel za 20 milijuna eura, nakon čega je trener Fabio Cannavaro htio nastaviti kupnju u vidu Coste i ostalih napadača.

"Klub je imao velike investicijske planove za novu sezonu, ali smo naišli na prepreku u vidu pravila lige. Potreban nam je napadač tako da smo poslali ponudu za Benzemu, također smo pokušali potpisati i Falcaa." - izjavio je Shu za Tianjin sportski program.

"Činjenica je da smo pripremili ugovore za Falcaa i Raula Jimeneza (napadač Benfice). Postigli smo dogovor s njima o visinama ugovora i bonusima. Očekivali smo da će potpisati ugovore, ali su nas nova pravila natjerala da odustanemo od njih. Imao sam sastanke sa Jorge Mendesom koji me došao posjetiti jer smo u to vrijeme bili zainteresirani za potpis Coste." - dodao je predsjednik Yuhui.

Shu Yuhui (predsjednik Tianjin Quanjian F. C. )

Koliko su ozbiljne informacije predsjednika govori i vijest da je Monaco odbio 50 milijuna eura ponuđenih od strane Tianjina. Nije poznato je li u pitanju ipak prekid pregovora zbog odustajanja Kineskog prvoligaša.

"PSG nam je rekao da Cavani neće napuštati klub prije ljeta, iako je igrač bio voljan nam se pridružiti. Ista situacija se dogodila sa upitom u vezi Diega Coste. S obzirom da će nova sezona lige u lipnju već biti na polovici natjecanja, ne možemo čekati toliko dugo. Trenutno razmišljamo da li zadržati Luisa Fabiana ( postigao 22 gola uz 4 asistencije u 28 nastupa ). Trener nam je rekao da na toj poziciji preferira Nikolu Kalinića koji bi se savršeno uklopio u način igre momčadi".

Hrvatski napadač već se nekoliko tjedana dovodi u vezu s transferom u kineski klub, dok bi odšteta trebala iznositi između 40 i 50 milijuna eura. Zimski prijelazni rok u Kini traje do 28. veljače.


Želite komentirati članak? Registrirajte se ili se prijavite postojećim korisničkim računom!