Kinezi stali na kraj trošenju, stižu nova pravila!

Kinezi stali na kraj trošenju, stižu nova pravila!

Čelnici Kineske super lige odlučili su ograničiti trošenja svojih klubova pravilom o broju stranaca

15.01.2017.
Martin K

U posljednje dvije godine upoznali smo novu buduću nogometnu velesilu, ali na pitanje hoće li se to stvarno i ostvariti sigurno će utjecaja imati nova pravila koja uvode čelnici najjače Kineske nogometne lige. Kineska nogometna asocijacija ( CFA ) odlučila je ograničiti broj stranaca koji će moći nastupati u utakmicama domaćeg prvenstva. Prema najnovijim informacijama timovi će moći koristiti tri strana igrača tijekom utakmice, dok ih ukupno u zapisniku među 18 kandidata za utakmicu može biti najviše pet.

Promjena je ovo u odnosu na prošlogodišnje izdanje gdje je bilo moguće koristiti četiri strana igrača plus jednog igrača unutar Azije. Uz pravilo o strancima, svaki tim je primoran upisati dva igrača mlađa od 23 godine u svoj roster za meč, od kojih bar jedan igrač mora startati u prvih 11.

Nove promjene pravila komentirao je tehnički direktor Shanghai SIPG-a, momčadi koja u svojim redovima ima Brazilce Oscara, Elkesona i Hulka, Bjelokoščanina Kouassija (bivši igrač Hajduka) i Uzbekistanca Ahmedova.

"Pozitivna strana novih pravila je što će profitirati domaći igrači. Dozvoljena je uporaba pet stranih igrača, tako da niti jedan naš stranac ne mora napustiti klub. Sviđa mi se U23 pravilo koje daje priliku mladim igračima."

Nova promjena pravila neće se svidjeti svima, pogotovo zato što dolazi samo šest tjedana prije početka nove sezone, a nagađanja o novim transferima ne prestaju. U zadnje dvije godine Kinu su kao svoju novu destinaciju odabrali mnogi igrači, a mi vam donosimo deset najvećih transfera.


Želite komentirati članak? Registrirajte se ili se prijavite postojećim korisničkim računom!

Vis

Srijeda, 18.01.2017., 21:29

Za koliko su Kouassija doveli?