Zaza novi igrač Valencije, Bayern osigurao dva pojačanja za budućnost

Zaza novi igrač Valencije, Bayern osigurao dva pojačanja za budućnost

Talijanski reprezentativac Simone Zaza potpisao je za Valenciju, dok je Bayern osigurao usluge Hoffenheimovog dvojca

15.01.2017.
Martin K

Simone Zaza novi je igrač Valencije. Napadač Juventusa stigao je na Mestallu nakon višetjedne sapunice koja je dovela i do ostavki trenera Valencije, Cesare Prandellija, te sportskog direktora Jesusa Garcie Pitarcha. Talijan je proveo vrlo neuspješnu polusezonu u redovima West Hama gdje je skupio samo osam ligaških nastupa bez golgeterskog učinka. Napadač će ostati u Valenciji do kraja sezone, a nagađa se da je za posudbu španjolski tim platio 2 milijuna eura. Valencia se obvezala otkupiti Zazin ugovor za 16 milijuna eura na kraju sezone ukoliko napadač skupi minimalno 10 nastupa, a tim sa istoka španjolske ne ispadne u niži rang natjecanja.


Zanimljivo je da se Zaza već na ljeto spominjao u kontekstu prelaska u redove šišmiša, ali je posao pokvario Andre Gomes koji je inzistirao na prelasku u Barcelonu. Zaza je uz određenu odštetu trebao biti zamjena za portugalskog nogometaša. Prije prelaska u Valenciju obvezu otkupa ugovora od Juventusa imao je i West Ham. Iznos je glasio 20 milijuna eura nakon 14 nastupa. Kada su se Englezi odlučili ne otkupiti igrača, Slaven Bilić mu nije davao prilike za ulazak u igru.

 

Bayern osigurao dva igrača Hoffenheima

Niklas Sule (lijevo) i Sebastian Rudy (desno)

Niklas Sule i Sebastian Rudy novi su igrači Bayern Munchena. Stoper Hoffenheima Niklas Sule potpisao je ugovor do 2022. godine, a njegov suigrač, veznjak Sebastian Rudy do 2020. godine. Oba transfera biti će realizirana u sljedećem ljetnom prijelaznom roku, a detalji oko odštete za igrače nisu poznati javnosti. Ovo je nastavak Bayernove politike koji si olakšava posao u Bundesligi potpisivanjem ugovora sa najboljim igračima konkurenata. Ujedno su ova dva transfera odgovor na jučerašnji transfer Upamecana u RB Leipzig za kojeg se nagađalo da je bio meta Munchenskog kluba. 


Želite komentirati članak? Registrirajte se ili se prijavite postojećim korisničkim računom!