Mladostašice su prvakinje Hrvatske!

Mladostašice su prvakinje Hrvatske!

Tek nešto više od sat vremena trebalo je odbojkašicama Mladosti za novi naslov prvaka Hrvatske, te potvrdu ovogodišnje dvostruke krune.

Sam početak utakmice nije dao naslutiti lagani trijumf domaćih. Trenutak koji je mogao potpuno promijeniti smjer utakmice desio se već kod 1:1 kada su pristalice domaće ekipe zanijemile jer je jedna od ključnih Mladostašica Dinka Kulić nezgodno doskočila i završila na podu. Očito pod šokom moguće ozljede Mladostašice kao da su igrale pod ručnom, te se činilo da im prvi set klizi iz ruku. Nakon 9:6 i 10:8 vodstva Kaštelanki, Mladost radi mini seriju od 3:0 uz dva uzastopna poena na servisu Freund. Gošće se nisu predavale, povele su 16:14, ali to je bilo sve od njih u prvom setu. Nakon dvije serije od po 3:0 Mladost je nakon 22 minute uzela prvi set sa 25:19.

Drugi set je krenuo sa 3:1 vodstvom Mladosti, ali onda servis uzima Andrea Kalman, te uz čak tri asa u seriji dovodi svoju ekipu u vodstvo od 8:3. Gošće su održavale vodstvo do 15:13, a onda na scenu stupa na početku članka spomenuta Kulić na čijem servisu Mladost radi preokret i dolazi do vodstva od 18:15. Tu je bio kraj svim nadanjima gošći kako u drugom setu, tako i u meču. Iako je u drugoj utakmici Kaštela okrenula 2:0 u setovima ovdje za tako nešto više nije bilo municije i treći set je bio jednosmjerna ulica u kojoj je Mladost za 19 minuta riješila set u svoju korist sa 25:11.

Kod Mladostašica istaknule su se Pavičić, Grbavica i Kulić sa dvocifrenim brojem poena, dok je kod gošći najbolja bila Elena Vukić sa 11 poena.

NAJNOVIJE Superliga - seniorke