Olmissum preko Dinama do finala

Olmissum preko Dinama do finala

Nakon što je Olmissum u prvoj polufinalnoj utakmici u Omišu pobijedio Dinamo 3:1 i tako poveo 1:0 u seriji došao je red i na uzvrat u Zagrebu. Očekivala se dobra utakmica, a točno to smo i dobili.

Početak susreta je bio pomalo usporen i bez izglednijih prilika, ali nakon početnih minuta ”zagrijavanja” utakmica se otvorila i gledali smo prilike na obje strane. Unatoč većem posjedu gostiju Dinamo je bio opasniji u prvih desetak minuta tako da se Prgomet našso u nekoliko dobrih prilika, ali Luketin je bio uspješniji u tim situacijama. Nakon Dinamovih šansi na red je došao i Olmissum koji dominira u drugoj polovici prvog dijela. Jurlina i Juretić su se našli u izglednim šansama, ali ni oni nisu bili precizni tako da se na poluvrijeme otišlo s početnih 0:0.

Dinamo u drugo poluvrijeme ulazi bolje od gostiju i preuzima posjed. Kao plod takve igre Badrov dolazi do dobre šanse, ali ponovno je Luketin na mjestu. Gosti uzvraćaju preko Horvata, ali i Herceg je siguran na vratima zagrebačkog kluba. Ipak, nedugo potom Olmissum ima korner. Lopta dolazi do Jelovčića koji loptu posprema u mrežu Dinama. Morao je Dinamo nakon toga još ozbiljnije pritisnuti što je ostavljalo dosta prostora za kontre Olmissuma. Oba kluba su stvarala prilike, ali golmani, a u pojedinim trenucima i vratnice sprečavali su promjenu rezultata. U zadnje dvije minute Dinamo je krenuo na sve ili ništa, izvukli su golmana i probali s pet igrača u polju no ni to nije polučilo uspjeh. Imali su odličnu šansu u zadnjoj minuti kada je Čekol dočekao jedan odbijanac i kada su već svi vidjeli loptu u golu ona ipak prolazi pored stative.

Dinamo ponovno nije uspio proći u finale, ali s druge strane je imao najbolju momčad Hrvatske tako da to nije neuspjeh. Mogli su i plavi danas doći do pobjede, ali gosti su bili spretniji i čekaju u finalu pobjednika dvoboja između Crnice i Novog Vremena.

FUTSAL DINAMO – OLMISSUM 0:1 (0:0)
Strijelac: F.Jelovčić 26′

1. HMNL NAJNOVIJE