Mladost uvjerljiva u prvoj utakmici doigravanja protiv Munja

Mladost uvjerljiva u prvoj utakmici doigravanja protiv Munja

Nećemo podcijeniti momčad Munja kad kažemo da je Mladost puno jača ekipa i da nije nikakvo iznenađenje njihova pobjeda 11:3 u prvoj utakmici polufinala prvenstva Hrvatske. Ne mora se biti ni neki veliki prorok da se kaže da će Mladost i u drugoj utakmici slaviti i okrenuti se finalu gdje će ih čekati bolji iz okršaja Zagreba i Medveščaka. Munje su svoj cilj ostvarile ulaskom u doigravanje i sad im samo preostaje časno se boriti i na žalost oprostiti se od daljnjeg natjecanja s nadom da već iduće sezone mogu još ozbiljnije konkurirati ostalim momčadima.

Što se tiče same utakmice Munje su ponovno pokazale izuzetnu borbenost i na tome im treba čestitati. Mladost je preuzela inicijativu od samoga početka tako da su gosti u prvih nekoliko minuta do paka dolazili samo da bi ga izbacili iz svoje trećine i na kratko smanjili pritisak na svoj gol. Držali su se gosti uvodnih sedam minuta, ali tada primaju gol s igračem manje nakon što je na klupu za hlađenje poslan Hanžić. Nastavio se pritisak Mladostaša, ali Munje odgovaraju u 14. minuti i iz jednog od rijetkih udaraca prema domaćim vratima dolaza do izjednačenja. Ponadao se tada vaš reporter da bi Munje mogle izvući neriješeno barem u prvoj trećini, ali dvije minute prije isteka vremena Idžan svojim drugim pogotkom donosi prednost Mladosti 2:1.

Već u prvoj minuti nastavka novo isključenje za Munje i unatoč međusobnom ohrabrivanju među gostima Mladost već nakon tridesetak sekundi dolazi do povećanja vodstva od 3:1 trećim pogotkom Idžana. Nakon tog gola Munje su se pomalo ”izgubile” tako da su u iduće tri minute primile još tri pogotka i tu je ova utakmica i definitivno završena. Do kraja druge trećine prednost Mladostaša je narasla na 9:2. Zanimljivost ove trećine su i dva gola ”mamuta” sa igračem manje.

Posljednja trećine utakmice je malo pala u tempu, ali je obilovala isključenjima i to naročito domaćih igrača tako da je kraj utakmice Mladost dočekala sa 46 minuta isključenja dok su s druge strane Munje nakupile ”samo” 18 minuta kazne.

Druga utakmica ovih protivnika na rasporedu je iduću subotu, a već dan poslije možda doznamo i tko će biti drugi sudionik ovogodišnjeg finala.

Mladost – Munje 11:3 (2:1, 7:1, 2:1)

Strijelci: 1:0 Idžan (Cerovečki R., Smolec) 7′ PP1, 1:1 Grgurev Rumbak (Grgurić) 14′, 2:1 Idžan 19′, 3:1 Idžan (Smolec) 22′ PP1, 4:1 Mirić (Trstenjak N., Dobrić) 23′, 5:1 Novak 23′, 6:1 Šakić (Matošić) 24′ SH1, 7:1 Trstenjak N. (Šakić) 33′ SH1, 8:1 Smolec (Idžan, Matošić) 35′, 9:1 Plahutar (Mirić) 35′, 9:2 Grgurić 37′ PP1, 10:2 Trstenjak T. 44′, 11:2 Cerovečki N. 44′, 11:3 Petrinšak (Šupih Kvaternik, Božić) 60′

 

 

Prvenstvo Hrvatske