Zagreb poveo u finalu doigravanja

Zagreb poveo u finalu doigravanja

Odličnu utakmicu odigrali su jučer Mladost i Zagreb. Bila je to jedna od rijetkih utakmica ove sezone u kojoj se nije moglo znati tko će pobijediti, a o ozbiljnosti utakmice govori i rezultat nakon regularnog dijela 1:1. Svatko tko išta zna o domaćem hokeju zna da ne baš često utakmice prvenstva završe s manje od 10 golova.

Povela je Mladost ekspresno nakon samo dvije minute, a nastavila je i s dobrom igrom nakon vodećeg gola. Ipak, kako je trećina odmicala tako je Zagreb postajao opasniji, a u drugoj trećini bili su dominantniji od ”mamuta”. Unatoč boljoj igri Zagrebaša imala je Mladost nekoliko odličnih prilika u drugoj trećini za povećanje vodstva, a u jednom trenutku kada su već svi vidjeli pak u golu on nekako nije tamo završio. Jedino logično objašnjenje je da se odbio od zraka…. Krajem trećine ”veprovi” naplaćuju dobru igru i izjednačuju rezultat na 1:1.

Posljednja dionica susreta bila je također izuzetno zanimljiva, ali lišena pogodaka. Probala je Mladost stisnuti u zadnjih par minuta, ali nije ih htio gol te je utakmica otišla u produžetak u kojemu su obje momčadi imale svoje prilike, ali ovaj put je Zagreb bolje stisnuo i teškom se mukom Mladost dokopala raspucavanja. Jedini koji je bio precizan u tom dijelu bio je B.Kegalj čime je Zagreb otvorio finalnu seriju pobjedom. Bio je to i ujedno prvi poraz sezone za Mladostaše.

Sljedeća utakmica finalne serije na rasporedu je već za dva dana i s nestrpljenjem ju očekujemo.

MLADOST – ZAGREB 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1)
Strijelci: 1:0 Šakić (Smolec, Idžan) 2′ 1:1 Čanić (Čizmadija, Jarčov F.) 39′, 1:2 Kegalj 65′ GWS

U sjeni finala u srijedu su prvu utakmicu za treće mjesto odigrali Medveščak i Munje. Utakmica nije bila predviđena propozicijama natjecanja, ali se dogovorom klubova i saveza ipak odigrala kako bi klubovi dobili još par utakmica prije završetka sezone. Domaća ekipa je očekivano slavila te će sutrašnja utakmica istih protivnika biti samo formalnost.

MEDVEŠČAK MLADI- MUNJE 15:2 (7:1, 4:0, 4:1)

Medveščak - Munje

 

NAJNOVIJE Prvenstvo Hrvatske