Mladost u trileru do naslova prvaka Hrvatske

Mladost u trileru do naslova prvaka Hrvatske

Počelo je malom ceremonijom. Naime, Danijel Plahutar se sinoćnjom utakmicom oprostio od aktivnog igranja. Nastupao je za Zagreb i Mladost, a bio je i član reprezentacije. Hvale vrijedna sportska karijera koja je trajala više od trideset godina.

Nakon uvoda uslijedilo je finale finala. Mladost protiv Zagreba. Crni protiv bijelih. Sve se svelo na tu odlučujuću petu utakmicu. Mladost bez poraza do finalne serije, Zagreb uz nešto veće probleme do velikog finala. Mladost čeka na naslov trinaest godina, a Zagreb je aktualni prvak. Dvije utakmice finala završile su neriješeno u regularnom dijelu te je odluka pala nakon raspucavanja odnosno produžetka. Dvije su završile s visokim pobjedama 5:1, jedna na stranu Mladosti, jedna na stranu Zagreba. Sve četiri utakmice je pobijedila ”gostujuća” ekipa….. Znači Zagreb je novi stari prvak? Ili možda nije?

Zagreb je bolje ušao u utakmicu, ali vrlo brzo Mladost nameće svoju igru i kao plod toga nakon 9. minuta dolaze do vodstva pogotkom Čunka. Odlično je Mladost igrala u prvoj trećini, napadački kako samo oni znaju, a za nagradu u posljednjoj minuti prve dionice dolaze do novog zgoditka. Ponovno je strijelac Čunko.

Morao je Zagreb stisnuti u nastavku i upravo to je i napravio. Sabili su Mladost u njihovu trećinu, a to je dio igre u kojem se ”mamuti” nešto slabije snalaze. Ipak, Mladost je nakon pogreške Zagrebova vratara došla do situacije za 3:0, gledali su suci i snimku, ali pak nije prešao gol liniju i ostalo je 2:0. Da je Mladost tu došla do pogotka sve bi bilo gotovo u relativno ranoj fazi utakmice i ostavilo bi sve prisutne kao i one koji su gledali utakmicu online bez šećera na kraju. Ovako, ”veprovi” su nastavili stiskati i u 35. i 38. minuti s dva pogotka vratili stvari na početak.

Ušlo se u posljednju trećinu prvenstva, a napetost je bila na vrhuncu. Zagreb je zasigurno bio u psihološkoj prednosti u tom trenutku, ali Mladost je imala drugačije planove. Uspjeli su se ponovno nametnuti, istina ne tako kao u prvoj trećini, ali bilo je dovoljno za novi gol i vodstvo 3:2! Ostalo je Zagrebu petnaestak minuta da dođu do novog pogotka. Dali su sve od sebe, zaigrali i bez golmana, ali do novog poravnanja nisu uspjeli doći. Poletjela je oprema na teren, Mladost je ponovno prvak Hrvatske nakon dugih 13 godina!

Čestitam dečki, zaslužili ste!

Nakon što su se emocije malo stišale, a prije same podijele medalja došlo je vrijeme i za proglašenje najboljih igrača sezone.
Nagradu za najboljeg golmana dobio je Luka Valenčić, vratar Zagreba. Najkorisniji igrač sezone je Danijel Plahutar dok je najkorisniji igrač doigravanja Vilim Rosandić. Nagradu za najboljeg strijelca primio je Marko Šakić.

Do sljedeće sezone……

 

MLADOST – ZAGREB 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Strijelci: 1:0 Čunko (Šakić) 9′, 2:0 Čunko (Šakić, Smolec) 20′ 2:1 Jarčov F. 35′ 2:2 Novotny (Kegalj) 38′, 3:2 Mirić (Šakić, Trstenjak P.) 44′

 

IZDVOJENO NAJNOVIJE Prvenstvo Hrvatske