Bezidejna Hrvatska poražena u Ljubljani na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Bezidejna Hrvatska poražena u Ljubljani na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Hrvatska nogometna reprezentacija nije ušla dobro u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. koje se igra u Katru te je u prvom susretu skupine H kvalifikacija u Ljubljani poražena od Slovenije s 1-0 pogotkom Sandija Lovriča u 15.minuti.

Činilo se da je Hrvatska dobro ušla u utakmicu jer su odmah pritisnuli Sloveniju i najveću priliku ima Nikola Vlašić u 10.minuti kada pogađa vratnicu, no jedan od rijetkih izleta Slovenaca pred naš gol završava pogotkom. Lopta je odbijena na rub šesnaesterca gdje je pucao Sandi Lovrič, a lopta pogađa u bloku Marcela Brozovića i dobija neobranjivu putanju za Dominika Livakovića za 1-0 Slovenije.

Imala je naša reprezentacija u nastavku utakmice puno više loptu u svom posjedu, a Slovenci su se zatvorili i igrali na kontre te su u dvije situacije bili blizu pogotka, no neprecizni su bili Iličić i Kramer u završnici susreta. Hrvatska je pokušavala, stalno su dolazili ubačaji u slovenski šesnaesterac, no realizacija je izostala i igra je bila blijeda obilježena nedovoljnom okomitošću i prevelikim brojem “alibi” dodavanja.

Zbog toga rezultat nije ni mogao biti bolji te će naša reprezentacija morati popraviti svoje izvedbe ukoliko želi vidjeti Katar budući da samo prvoplasirana ekipa u skupini osigurava izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će drugoplasirana ekipa morati u razigravanje za plasman s drugoplasiranim ekipama iz ostalih skupina.

U ostalim susretima naše skupine Rusija je svladala Maltu u gostima s 1-3, dok su Cipar i Slovačka na Cipru remizirali odigravši 0-0.

Hrvatska sljedeći dvoboj igra već za 2 dana protiv Cipra u Rijeci.

SLOVENIJA- HRVATSKA 1-0 (1-0)

Strijelci: 1-0 Lovrič 15

IZDVOJENO NAJNOVIJE Reprezentacija