Mladost dvokorakom u finale

Mladost dvokorakom u finale

Nakon što je Mladost bila uvjerljiva u prvoj polufinalnoj utakmici Dinamo se nadao kako bi u svojoj dvorani ipak mogao iznenaditi favoritkinje sa Save. Kako su i sami rekli ovo im je sezona iz snova jer je prije početka glavni cilj bio ostanak u ligi, a evo danas igraju polufinale prvenstva Hrvatske. Sigurno je da se “lavice” neće unaprijed predati, ali su i same svjesne kakvog protivnika imaju s druge strane mreže.

Unatoč početnom vodstvu domaće ekipe od 3:0 Mladost brzo okreće stvari na svoj mlin i gradi prednost koju Dinamo više nije mogao sustići i lagano, čak bi rekli prelagano dobiva prvi set 25:10. Ni u drugom setu se odnos snaga nije bitno promijenio pa je zamjetna i sve veća nervoza na domaćoj klupi tako da je u jednom trenutku domaći strateg možda i nepotrebno vršio pritisak na glavnu sutkinju. Nije ni to pomoglo njegovoj momčadi koja i drugi set glatko gubi 25:12. Za vrijeme pauze i Iva Deak je održala predavanje svojim suigračicama tražeći od njih veće zalaganje.

Nikako Dinamo nije mogao povezati svoje redove ni u trećem setu tako da je vrlo brzo bilo očito da je Mladost prvi finalist ovogodišnjeg prvenstva. Na momente su nam domaće igračice ipak pokazale zašto su s pravom među četiri najbolje ekipe u državi.

Na kraju, čini nam se da je ovo možda i najlošija utakmica Dinama koju smo imali priliku pogledati ove sezone. Nadali smo se većem otporu Mladosti. Gošće su odigrale maksimalno ozbiljno i vjerojatno je prava istina da nije Dinamo ni bio toliko loš koliko je Mladost bila dobra u ove dvije utakmice. Prva utakmica finala na rasporedu je idući tjedan, a protivnik Mladosti će biti Marina Kaštela.

Nino Matjačić, sportski direktor Dinama:
”Prezadovoljni smo s cijelom sezonom. Naravno da nam se ne sviđa današnji rezultat, ali ipak smo igrali protiv najboljeg hrvatskog kluba koji će po meni biti i prvak. Vidi se da su tempirali formu za play off. Za razliku od njih mi smo ju tempirali za kraj regularnog dijela prvenstva kako bi osvojili četvrto mjesto što smo i uspjeli. Na žalost malo smo pali u formi nakon Uskrsa, ali i da smo igrali u puno boljem izdanju ne bi promijenilo ovaj rezultat. Prije početka prvenstva cilj je bio 10. mjesto i ostanak u ligi, eventualno nekakva sredina ljestvice. Na kraju smo završili četvrti što je za premijernu sezonu u Superligi vrhunski domet, a prije 5 godina smo bili u petom rangu natjecanja.”

OK DINAMO – HAOK MLADOST 0:3 (10:25, 12:25, 15:25)

 

 

NAJNOVIJE Superliga - seniorke