Mladostaši su novi stari prvaci Hrvatske

Mladostaši su novi stari prvaci Hrvatske

Odbojkaši zagrebačke Mladosti osvojili su naslov prvaka Hrvatska pobijedivši u “majstorici” osječku Mursu sa 3:0 u setovima nakon 75 minuta igre od kojih je samo prvih dvadesetak ponudilo tračak neizvjesnosti. No, krenimo redom.

Nakon početnog vodstva Mladosti, Mursa je konsolidirala redove te serijom 3:0 povela 15:13. Trener Kovačević u tim trenucima napravio je jedini logični potez pozvavši timeout nakon kojega njegova ekipa predvođena odličnim Nikačevićem okreće rezultat i prvi set riješava u svoju korist rezultatom 25:21.

Psihološki moment preokreta u prvom setu bio je na strani Zagrepčana, te su u istom ritmu nastavili i u drugom setu. Nakon 5:5 Mladostaši su otišli na 18:7 i tu se već polako naslućivalo da gostujuća ekipa neće imati snage niti koncentracije za preokret. Drugi set završio je 25:13 u korist Mladosti.

Na krilima Mitrašinovića Mladost je u treći set krenula vodstvom od 8:3. Tračak nade gostima je ponudio Stanković. Uzeo je poen za servis, odservirao as, te uz još dva poena na servisu Mursa se približila na 8:7. Nakon još jednog timeouta Mladost je otišla na 14:9 i tu smo svjedočili nemilim scenama koje su umalo završile međusobnim obračunom, ali razum je prevladao, pa se nastavilo u sportskom ritmu. Mladost je treći puta prva došla do 25, ostavivši svoje protivnike na 17 i slavlje domaćina je moglo krenuti, a korektni gosti sportski su čestitali ipak svjesni svoje odlične sezone u kojoj su postali viceprvaci Hrvatske, te pobjednici kupa.

Kod domaćih istakli su se Nikačević sa 21, te Zeljković sa 13 poena, dok kod gostiju Matković sa 14, te Bogdanović sa 7 poena. Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza uručio je zlatne medalje i pehar domaćim igračima dok je direktorica Valentina Bifflin uručila srebrne medalje gostujućim odbojkašima.

HAOK MLADOST – MOK MURSA-OSIJEK 3:0 (25:21, 25:13, 25:17)

NAJNOVIJE Superliga - seniori